25 екипажа ще участват в тазгодишното Рали Стари столици
25 екипажа ще участват в тазгодишното Рали Стари столици / снимки: дарик-Шумен, архив

25 екипажа са подали заявка за участие в 42-то издание на Рали „Стари столици", което ще се проведе днес и утре. Организатори на състезанието, предпоследен кръг от Националния рали шампионат, са община Шумен и СБА. Директорът на ралито Савко Панайотов заяви пред Дарик, че това ще е едно от най-мащабните автомобилни състезания в страната през тази година.

В Шумен за високоскоростната надпревара ще дойдат и най-добрите рали пилоти - миналогодишния победител Димитър Илиев, Крум Дончев, Петър Гьошев и Ясен Попов. От шуменския клуб „Стари столици" участие ще вземат Христо Атанасов с навигатор Марин Иванов и автомобил „Ситроен Саксо" в Клас N9, а в клас „Хоби" ще кара Огнян Христов и навигатора Деница Богоева с „Лада Самара".

25 екипажа ще участват в тазгодишното Рали "Стари столици"
netinfo

В първия ден на състезанието - петък - ще се състои официалното откриване и етап „Детелината" в град Шумен, останалите 8 отсечки и финала ще са в събота. Общата дължина на трасето е над 80 километра.

Организаторите призовават зрителите да бъдат изключително внимателни и предпазливи по време на ралито, като напомнят, че пътните отсечки ще бъдат затваряни 60 минути преди преминаването на първия автомобил.