22-ма пешеходци глобени за месец
22-ма пешеходци глобени за месец / Dariknews.bg

22 пешеходци, нарушили правилата за движение, са санкционирани през месец септември от служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР- Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На един от нарушителите е съставен акт за установено административно нарушение, на останалите са наложени глоби с фиш.

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Шумен

През месеца са установени 3060 нарушения. Най-много са нарушенията на водачите, свързани със скоростта.

С превишена скорост са шофирали 431. С нередовни пътни документи са били 317 водачи, 255 са санкционирани за неправилно спиране или паркиране, а 254 не са използвали обезопасителен колан или каска при шофиране.

Полицейска кола удари две деца край Томбул джамия

През септември по пътищата в областта са установени да шофират 141 неправоспособни водачи, други 175 са управлявали технически неизправни автомобили, а 119 са били без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

168 водачи са санкционирани през септември за неспазване на предимство, знаци и сигнали. Осем са глобени за неспазено предимство на червен светофар.

Блъснаха дете с колело на Руския паметник в Шумен

24 са установените водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол с над 1, 2 промила. В нетрезво състояние, но с алкохол под 1, 2 промила са установени 16 водачи. През септември са регистрирани 96 пътно-транспортни произшествия, осем от тях тежки. Трима са загинали, десетима са ранени.

Блъснаха жена край Земеделския институт в Шумен