/ СК Зан-Шин
21 от възпитаниците на СК Зан-Шин защитиха нови степени по джуджуцу, съобщиха от клуба.

Всяка година школата за изучаване на традиционни бойни изкуства провежда лагери и семинари свързани с традиционните японски системи айкидо и джуджуцу.
 

Безопасно лято: Младежи научиха как да се отбраняват при нападение


Тази година обучението завърши с изпит по джуджуцу, на който учениците демонстрираха какво са научили и по-голямата част от тях успяха да преминат съответното ниво и защитиха нови степени.

Никола Димитров, Николай Петков и Християн Георгиев получиха званието учи деши и отговорността да бъдат лични ученици, готвещи се за инструкторска работа в школата. Станислав Генчев бе отличен със званието помощник инструктор с правоспособност да преподава в школата на деца. Същият премина едногодишен курс на обучение свързан с теория, методика и практика в школата.

СК Зан-Шин
СК Зан-Шин

Морски културно-образователен лагер по самоотбрана

Старши инструкторът Северин Акерски, поясни пред родители и гости, след финала на изпита, каква е мисията на школата.

Всеки ученик по различен начин усвоява, интерпретира и прилага наученото. Оценяваме индивидуалните качества и възможности, които всеки притежава и стимулираме творческия подход в практиката и работата. За нас е важно с влизане в доджо, както се нарича залата за практикуване, учениците да се запознаят с източната култура и философия, да разберат и да прилагат общочовешките принципи свързани с добродетелите, посочва той.
 

Спортен културно-образователен лагер по традиционни бойни изкуства


Разбира се, да усвоят характерните технически похвати от традиционните бойни изкуства. Да повишат нивото на физическа дееспособност и най-важното да изградят хармонични връзки с останалите. Да не се поддават на агресията, да бъдат достойни хора с подобаващо поведение в обществото, допълва Акерски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари