10 награди за ученици от СУ ''Сава Доброплодни'' на Национален конкурс в Котел (СНИМКИ)

Гайдари и певци от СУ „Сава Доброплодни“ завоюваха три първи, пет втори и две трети награди на X Национален детско-юношески конкурс за изпълнители на народни инструменти и народно пеене „Песенна дъга над Кутев“ в гр. Котел.

Над 400 деца от цяла България взеха участие и бяха оценявани от компетентно жури от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив и преподаватели от Националното музикално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел.

СУ "Сава Доброплодни"


Сред отличените са учениците на гайдаря Мирослав Минчев - Добромир Данев – 1. награда, Калоян Миленов и Мартин Ганчов – 2. награда, Веселин Кирчев и Галин Ганчов – 3. награда. На Галин е присъдена и едногодишна стипендия в размер на 1600 лв.

СУ "Сава Доброплодни"


Вокалните педагози Дарина Бошнакова и Янка Димитрова също имат много поводи за гордост. Първенци сред техните възпитаници са Добромир Данев и Мартин Ганчов, а Владислава Генадиева печели Специалната награда – запис в БНР-Стара Загора. Втори са класирани Анна Радева, Моника Радева и Славея Яворова. С поощрения се завръщат осмокласниците Станимира Младенова и Иван Иванов. 

СУ "Сава Доброплодни"


Самите преподаватели са отличени с дипломи за високите си творчески постижения с лауреатите.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.