/ dariknews.bg
Благотворителната кампания „Купи и сподели“ е част от третата национална кампания на омбудсмана  Мая Манолова под надслов „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.
 
Кампанията ще се развие в 14 търговски обекта на Булмаг в градовете Шумен, Варна, Търговище и Дулово.
 
Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ е в подкрепа на българските пенсионери, които няма да получат надбавка върху пенсиите си за големия християнски празник.
 

Великден за всеки  дари празник на баба и дядо
dariknews.bg


Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст.

Кампанията преминава в едно ново измерение, каза омбудсманът на Шумен Иван Капралов, който я представи.
Идеята е всеки един клиент на магазина, който иска да се включи с даряване на хранителни продукти, които ще идат при възрастни хора, да закупи част от тях по списъка, добави той.
 
Списъкът включва олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др. Продуктите се събират в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията.
 

Великден за всеки  дари празник на баба и дядо
dariknews.bg


Използвам възможността да поканя  всички хора да се включат, зад а подарим един празник и малкото за тях означава много. Това е един жест, дали ще бъде един пакет или консерва, важно е да направим за тях едно чудо за Великден, призова пр-ът на търговската верига Деси Драгомирова.
 
Доброволците на „Великден за всеки“ по места ще оказват съдействие на всички, решили да подкрепят благородната кауза.
 
Производители на хранителни продукти могат да даряват храна, която ще бъде раздадена в седмицата преди Великден чрез социалния патронаж към общините.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.