/ Община Русе
Кметът Пламен Стоилов връчи знаме „Русе“ на момичетата от Спортен клуб по баскетбол „Дунав Русе 2016“ по повод завоюваните от тях сребърни медали на републиканското първенство, провело се в Самоков.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, началникът на отдел „Култура и образование“ Ирена Петрова, спортният директор на клуба Филип Виденов, финансовият директор Младен Ганчев и старши треньорът Руслан Русев.

Ръководството на СКБ „Дунав Русе 2016“ благодари на Община Русе за указаната до момента подкрепа, а г-н Стоилов изрази готовност да съдейства за развиването на тази школа, в чието лице вижда бъдещето на баскетбола в град Русе. Спортистките бяха подготвили подаръци за г-н Стоилов – медал и фланелка от официалния им екип, както и книга с историята на баскетбола в Русе – „Дрибълът на посветените“ от Александър Недков.

На финалите на държавното първенство по баскетбол за момичета U14 в Самоков, отборите на „Дунав Русе 2016“ и „Рилски спортист“ - Самоков спечелиха категорично полуфиналните си срещи и бяха единствените без загуба в групите си с актив 6-0. В първия полуфинал русенки се наложиха над „Доростол“ - Силистра с 86:67, а домакините на финалите надвиха „Шампион 2006“ - София с 69:47.

Малко не достигна на „Дунав“ да спечели златните медали.
На финала момичетата на треньора Руслан Русев отстъпиха с 56:60 на домакините от Самоков.