В първия ден на турнир „Русчук“ ще се играе бенефисен мач за Христина Минкова
В първия ден на турнир „Русчук“ ще се играе бенефисен мач за Христина Минкова / netinfo

Продажбата на билети за турнира „Русчук“, който ще се проведе в зала „Дунав“ на 27, 28 и 29-ти септември, ще започне в 14.00 часа  в залата в първия ден на турнира.
Отборите, които ще гостуват на дунавки са: „Нефтохимик 2010“, „Монтана 2003“ и „Берое 07“. На ден ще се играят по 2 срещи, като първата ще бъде между „Нефтохимик 2010“ и „Монтана 2003“.

Красимир Трифонов, Председател на УС каза, че бенефисът на Христина Минкова, който ще е втората среща на 27-ми, е напълно заслужен и неслучайно в турнира е поканен за участие съставът на „Берое 07“. Преди да отдаде силите си на „Дунав 8806“, Христина е била в редиците на старозагорския отбор.
В отговор на журналистически въпрос старши-треньорът Георги Божков сподели, че всички отбори от първенството са започнали подготовката си по едно и също време и към момента състоянието им е почти еднакво. Със сигурност, обаче, след месец тимовете ще изглеждат по съвсем друг начин и тогава ще е ясно кои са основните съперници този сезон. Той каза още, че за добрата подготовка са нужни поне 8-9 срещи и затова се надява да успее да организира за момичетата двубои в София, и в Букурещ.

Капитанката на отбора - Зорница Костова похвали новите си съотборнички от чужбина, като нарече американките „амбициозни“, защото на всяка тренировка се раздавали на 100%. Зорница каза, че все пак е твърде рано да дава оценка на отбора, но най-важното е да се получи сплотен екип, както е било и през миналата година. Естонката Мерике Андерсон призна пред журналистите, че ще трябва да овладее агресивния си стил на игра, тъй като съдийството в България е по-чувствително. Сравнявайки предишните отбори и първенствата, за които е играла, тя добави, че са били по-силни, но „Дунав 8806“ също има много големи шансове.

Дунавки очакват с нетърпение старта на турнира и срещата с феновете, чиято подкрепа е емблематична в цялото ни първенство. Цената на билетите за турнир „Русчук“ е като за стандартен мач от шампионата – 3 и 5 лв., като специално за турнира с един билет ще могат да бъдат посетени две срещи в един ден. Първите два дни мачовете ще започват от 16.30 и от 18.30 часа, а за съботните срещи часовете ще бъдат уточнени допълнително.