/ iStock/Getty Images
В болниците в Русенско ще бъдат открити до няколко дни още 56 легла за лечение на пациенти с коронавирус. Така общият им брой ще бъде 242, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град, след като заместник-областният управител на Русе Свилен Иванов, който е временно изпълняващ длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб, е разговарял с директорите на лечебните заведения от региона.

В Русенско към момента в четири болници има общо 186 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. От тях 17 са предназначени за интензивни грижи- 12 са в Университетската болница "Канев", а пет са в Университетската болница "Медика".

Джипито ще издава електронно направление за PCR (ВИДЕО)

От другите 169 легла 76 са в УМБАЛ "Канев", 41 в УМБАЛ "Медика", 36 в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков-Русе", а 16 са в болница "Юлия Вревска" в град Бяла.

От допълнителните легла за неинтензивни грижи, които предстои да бъдат разкрити, 15 ще са в УМБАЛ "Медика", а четири в болницата в Бяла. Останалите 37 легла ще са в сграда на Комплексния онкологичен център в Русе, където за целта се извършва реорганизация.