/ iStock/Getty Images
На 1 ноември - Денят на народните будители, Академичното издателство „Талант“ при Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР), организира премиера на книгата „Духът е воля“.

Инсталация от стихове в Русе за Деня на будителите

Това е една уникална личностна енциклопедия, събрала в себе си осемдесет и осем интервюта на хора с различни физически и сензорни увреждания от цялата страна, доказали се в науката, изкуството, културата, спорта.

Всички герои на тази книга са истински и реални. Те са живото доказателство, че да си човек с физическа или психическа невъзможност не е присъда без право на замяна, а предизвикателство, което вдъхновява развитието и полагането на двойно по-големи усилия за личностно усъвършенстване  - чрез изкуство, чрез спорт, чрез наука.

В увреждането си някои виждат бариера и спирачки, а други, въпреки множеството трудности и препятствия в средата, в която живеем, откриват шанс да изразят своята същност по един по-различен и уникален начин, оставяйки почерка си в своето изкуство, в спортните си постижения или в другите занимания, на които са се посветили.

В Регионална библиотека-Русе беше представен първият сборник на Дамски писателски клуб „Фортуна”

Книгата ще бъде представена лично от нейния вдъхновитетел и издател - акад. проф. Димитър Димитров - Президент на ВУАРР от 17.00 часа в Аудитория А-16 в русенския филиал на ВУАРР, намиращ се на бул. “Цар Освободител” № 185.

Партньори на инициативата са: Сдружение “Смело сърце”, СНЦ “Дунавско сияние”, Регионална библиотека “Л. Каравелов”, Регионална организация на съюза на слепите.