15-годишен ученик почина, след като падна от прозорец на третия етаж на Английската гимназия в Русе.

Седмокласничка почина във врачанско училище

Инцидентът е станал около 07:50 часа сутринта, преди началото на часовете. След падането момчето, което е било в 9 В клас на чуждоезиковата гимназия, е получило множество тежки наранявания, но не е загинало на място, а по пътя за болницата.

БГНЕС

По първоначална информация, деветокласникът е бил преместен в Английската гимназия от СУ "Васил Левски" през тази година. Той правил и предишни опити да посегне на живота си.

Ученичка почина в час по физическо в Димитровград

Полицията разследва случая, иззети са записи от камерите в коридорите на гимназията, съобщава NOVA. Не е ясна причината поради която деветокласникът е паднал от прозореца.

От училището уверяват, че не се е оплаквал, бил добър ученик и не е създавал проблеми. В Английската гимназия пристигна екип от психолози, които да помогнат на съучениците на починалото момче.

Психолози помагат на съучениците на починалото в двора на училище момиче

„Това са едни мънички прозорци, които се отварят. Не е нещо, което да предполага случайно падане. В коридора и в някои от стаите има камери, в двора също има. За съжаление сутринта е било сумрачно и толкова рано не се вижда ясно”, заяви Маргарита Янакиева - директор на АЕГ „Гео Милев"-Русе.

БГНЕС