Третокласните пътища в Силистренско блокирани от преспи
Третокласните пътища в Силистренско блокирани от преспи / DarikNews
Третокласните пътища в Силистренско блокирани от преспи
59648
Третокласните пътища в Силистренско блокирани от преспи
  • Третокласните пътища в Силистренско блокирани от преспи

Третокласната пътна мрежа в Силистренско е труднопроходима заради снегонавявания, съобщиха от областното пътно управление. Проблемни остават участъци в общините Главиница, Дулово, Ситово и Силистра. На места преспите достигат до метър. В преодоляването им от снощи са включени петте роторни снегорина на фирмата за пътно поддържане.

Вече е отворен за движение пътят Ситово-Дулово. Работи се по връзките между селата Руйно-Яребица - Правда, Грънчарово - Секулово, към Старо село, Брадвари, Сокол, в направлението Поляна - Попина и Главиница - Черногор.
Първо се правят пробиви в преспите, а след това се оширяват пътните отсечки.
Повече от 40 автомобили са изтеглени тази нощ по пътищата в Силистренска област. Сред тях са 5 автобуса и 10 тира. Все още не е изтеглен автобус на фирмата „Нишикли", закъсал между селата Иширково и Брадвари. Пътниците са евакуирани още снощи.

Всички „тапи" са образувани заради първоначално аварирали тежкотоварни автомобили, съобщават от областната управа. Те са пътували с износени протектори на гумите, без вериги и въжета за изтегляне, показа огледът в областта. Междувременно са аварирали три от машините, с които почистващата фирма се опитала да помогне на закъсалите тирове. Снощи шофьор на лек автомобил с летни гуми отказал да сложи вериги и да подпомогне аварийните екипи да го изтеглят в района на „Ханчето" край Тутракан. За този и подобни случаи областният управител Николай Димов е разпоредил да се налагат санкции на водачите, които не спазват полицейските разпореждания.
Специалистите препоръчват да не се предприемат пътувания в Силистренско, докато не стихне вятъра и не се нормализира обстановката.

Заради усложнената зимна ситуация в Силистренско днес няма учебни занятия в Ситово и Главиница. Няма селища без ток и вода в областта.