Сигнал за съмнителен пакет опразни сградата на БРП
Сигнал за съмнителен пакет опразни сградата на БРП / Дарик Русе, Искра Георгиева

Сигнал за бомба в сградата на БРП в Русе вдигна на крак полицията. Служителите на Параходство „Българско речно плаване“ АД са евакуирани през страничен вход, а районът е отцепен. Сигналът е подаден около 11 часа, след като по неофициална информация възрастен мъж е поставил малък пакет под една от двете големи котви, поставени пред сградата. Директорът на полицията комисар Светослав Първанов обясни за Дарик, че не може да потвърди информация за бомба, според сигнала става дума за поставено техническо устройство с размерите на малка батерия.

Сигнал за съмнителен пакет опразни сградата на БРП
netinfo
Очакват се специалисти от ДОТИ Варна, които да изземат предмета и да го да презценят дали е опасен. „Параходство българско речно плаване" АД е създадено през март 1935 г. и към момента е сред най- авторитетните и с утвърдена позиция превозвачи на дунавския транспортен пазар. То обслужва товарооборота на крайдунавските страни и транзита между Западна и Източна Европа, от Сулина и Констанца на Черно море до Майнц на река Рейн", сочи информация в сайта на БРП.

Неофициално инцидентът се свързва с очакваното пристигане днес в БРП на шеф от "Химимпорт", който отговаря за русенското параходство, посочва БГНЕС.