Що е то Бурунданга?
Що е то Бурунданга? / Дарик Русе
Що е то "Бурунданга"?
91794
Що е то "Бурунданга"?
  • Що е то "Бурунданга"?

Русенският театър представя тази вечер най-новата си постановка „Бурунданга“ от Жорди Галсеран. Авторът е каталонски драматург, сценарист и преводач. Девет от пиесите му са преведени на български благодарение на неговия пръв и най-голям фен у нас – Нева Мичева.

Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов, който доскоро зрителите познаваха в амплоато на актьор. Това е неговата дипломна работа, като се очаква комисия от НАТФИЗ, която да оцени постановката. Сценограф е Десислава Коева, композитор – Пламен Мирчев –Мирона, асистент-режисьор– Веселин Тотев. Участват: Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Любомир Кънев.

Що е то Бурунданга
netinfo

Бурундангата те прави да изглеждаш експерт в нещата, от които нищо не разбираш. Бурундангата ти придава толкова повече важност, колкото по-неуверен се чувстваш. Особено се препоръчва за наивници в ролята на пишман злодеи.

***

„Бурунданга” е романтична комедия за две момичета, две момчета, един старец, една отвара и грешките, които с ентусиазъм допускаме в младостта.

„Бурунданга” е романтична комедия, а една такава комедия е немислима без любов*.

Това е пиеса за нещата, които сме готови да направим от любов и за нещата, които сме готови да простим от любов. „Бурунданга” е романтична комедия. Нищо повече. И нищо по-малко.

*любов – чувство на самоотвержена и силна привързаност към някого

Чуйте повече за постановката от разговора с Ивайло Ненов.