Полицията отнела книжката на Епщайн ден преди катастрофата
Полицията отнела книжката на Епщайн ден преди катастрофата / netinfo
Шофьорската книжка на Виктор Епщайн е била иззета от служители на Второ РПУ ден преди катастрофата на магистрала „Хемус”. Решението на Русенския административен съд, което потвърждава наказателното постановление от април тази година, за административно наказание глоба и отнемане на свидетелството за управление, е получено в полицейското управление на 13 ноември. На следващия ден книжката на общинския съветник е била иззета и в момента се намира в областната дирекция на МВР, съобщиха от полицията.

Книжката на бизнесмена е била прибрана заради превишена скорост. Нарушението е направено през април в с. Червена вода, но общинският съветник е обжалвал постановлението на КАТ и Районният съд е отменил наказанието.

След дългите съдебни процедури Административният съд е подкрепил изцяло КАТ. Това потвърждава информацията, че Епщайн е управлявал автомобила си без книжка при инцидента край разклона за Провадия.

Катастрофата стана в рания следобед в събота. Управляваният от Епщайн „Мерцедес” се сблъска с „Рено Еспейс” при маневра за изпреварване. След сблъсъка загина пътуващият с Епщайн 30-годишен Вихрен Петров. Починала е и 48-годишна жена пътуваща с „Рено”-то, в което се блъсна колата на русенския бизнесмен. Все още е тежко състоянието на други две жени, които пострадаха в катастрофата.