Митничари задържаха голямо количество сексуални стимуланти, парфюмерийни и текстилни изделия с лога на запазени търговски марки. Те са били открити в тир с турска регистрация при проверка в района на ГКПП "Дунав мост". Това съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство се управлявало от турски гражданин, който пътувал от Турция за Нидерландия.

Иззеха над 13 000 сексуални стимуланти, укрити като хранителни добавки на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

При извършената проверка митническите служители установяват общо 58 783 броя сашета, бурканчета, кремове и шишенца, както и 100 парфюмерийни и 145 текстилни изделия с надписи и лога на запазени търговски марки.

По първоначални данни откритите стоки са собственост на водача и са закупени от Турция. 

По случая е започнато разследване от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Русе, което се провежда под надзора на Районна прокуратура Русе.

"Товарният микробус по думите на превозвача са натоварени негови лични вещи. При проверка обаче служителите установяват, че сред вещите му има множество пакети под формата на пратки. Впоследствие се оказват контрабанда. Сексуалните стимуланти са под формата на сашета, флакони и кремове. Всички стоки се задържат в склада на митницата. След съдебното производство част от тях са продавани в търгове, останалите се унищожават", обясни Боянов, който е началник на отдел "Борба с наркотрафика" в Митници - Русе.

И допълни, че голяма част от заловените стоки са алкохол, цигари или наркотици.