Общините искат опростени правила за кандидатстване с европроекти след 2014 г.
Общините искат опростени правила за кандидатстване с европроекти след 2014 г. / ОИЦ-Силистра

Общините се надяват правилата и процедурите за кандидатстване с проекти за европейско финансиране през новия планов период да бъдат опростени и уеднаквени в следващите оперативни програми. Това е един от изводите, споделени от екипите по европроекти в Силистренските общини пред експертите от Областния информационен център-Силистра, съобщиха от там. Общинарите също са препоръчали по-голямо внимание при управлението и изпълнението на вече сключените договори по действащите оперативни програми.

В поредица от срещи ОИЦ -Силистра представи текущото изпълнение на оперативните програми и схеми, които ще бъдат отворени до края на последната година от плановия период 2007-2013 г. От общините са показали интерес към схема от ОП „Административен капацитет", даваща възможност да бъде подпомогнат процесът по изготвяне на общинските планове за развитие до 2020 година с европари.

Сборник „Успешни практики в област Силистра", дело на експертите от ОИЦ, популяризира опита в усвояването на средства от еврофондовете чрез оперативните програми 2007-2013 г., както и устойчивия ефект върху целевите групи.

Общините искат опростени правила за кандидатстване с европроекти след 2014 г.
netinfo