/ netinfo
Лиляна Ангелова-директор на ЦДГ Дъга пред Дарик
98153
Лиляна Ангелова-директор на ЦДГ Дъга пред Дарик
  • Лиляна Ангелова-директор на ЦДГ Дъга пред Дарик
Първата частна детска градина „Дъга“ ще отвори врати в Русе през септември. Заведението, което ще има и яслена група се намира на ул. „Рига“ 36 в кв. „Здравец Изток“, близо до УМБАЛ-"Медика"

„Идеята, която възникна като един социален проект, е на управителите на лечебни заведения „Медика“ и е насочена към служителите и медицинските специалисти работещи там. Така ще се подпомогнат работещите в болницата“, каза в интервю по Дарик директорката Лиляна Ангелова.

Образователните игри в предучилищна възраст

„Целта на екипа ни е да създадем едно топло, светло, цветно местенце за децата на град Русе. Където те ще идват с радост и ще се чувстват добре. Ще предложим адекватни грижи, добро внимание и много любов-децата да се чувстват добре, а родителите спокойни“, категорична бе Ангелова.

Екипът е подбран много внимателно, като в детската градина ще има учители, медицински сестри и помощник-възпитатели и психолог Храната ще се подготвя в кухнята на УМБАЛ „Медика“, под ръководството на лекар-диетолог, като технологията на приготвянето и ще е подчинена на изискванията за здравословно хранене.

Детска градина Дъга
netinfo


По желание на родителите децата ще могат да упражняват и различни видове спорт. За целта детска градина „Дъга“ разполага с напълно реновиран спортен салон, както и нови детски площадки. До Нова година ще заработи вътрешен басейн, а следващата година и басейн на открито.

Как да закалим децата

Децата ще могат да се учат да плуват със специален учител по плуване. Освен за децата на работещите в Медика ще има и място за други деца, чиито родители предпочетат новата детска градина. Заведението ще заработи с 4 групи, като яслената група вече е почти запълнена.

Броят на децата в малките групи ще бъде не повече от 15, като ще се работи по утвърдена от МОН програма. „Готови сме и имаме място да разкрием още групи при необходимост“, добави Ангелова

Чуйте какво каза директорката на новата детска градина в звуковия файл: