Навършиха се две години от въдворяването на митрополит Амвросий в Доростолската епархия
Навършиха се две години от въдворяването на митрополит Амвросий в Доростолската епархия / Областна администрация - Силистра

Духовна и светска власт в Силистра отбелязаха две години от въдворяването на митрополит Амвросий за водач на Доростолската епархия.

70-годишният владика е посрещнал в Патриаршеската си резиденция в Силистра вчера областния управител Николай Димов, кмета д-р Юлиян Найденов, председателя на общинския съвет д-р Мария Димитрова, общественици и свещеници, съобщиха от областната управа.
Активизиране на духовния и социален живот на църквата в служба на хората е пожелал на митрополита Николай Димов, поднасяйки му картина от силистренския живописец Вихрен Иванов „Есен край езерото".

Навършиха се две години от въдворяването на митрополит Амвросий в Доростолската епархия
netinfo

Въвеждане на вероучение като извънкласна форма в училище е била една от обсъжданите теми по време на събитието. Чрез представителите на властта митрополит Амвросий е призовал родителите да възпитават децата си в национална гордост независимо от моментното състояние на държавата. „Тогава България ще тръгне по-бързо напред и народът и държавата ще преуспяват", смята владиката.

Митрополит Амвросий е вторият водач на възстановената през 2001 г. Доростолска епархия. На 30 януари 2010 г. той я оглави след кончината на митрополит Иларион. Първите сведения за Доростол като духовен център са от 390 година, първият епископ на града е Авксентий.