На работна среща за гонките:Няма контрол и желание за контрол
На работна среща за гонките:Няма контрол и желание за контрол / Дарик Русе
На работна среща за гонките:"Няма контрол и желание за контрол"
88644
На работна среща за гонките:"Няма контрол и желание за контрол"
  • На работна среща за гонките:"Няма контрол и желание за контрол"

Работна среща по проблемите на вдигането на шум и рисково шофиране от моторни превозни средства в урбанизираните територии на община Русе се проведе в Общината. Представители на различни институции и организации обсъдиха проблема и дадоха своето виждане за решаването му.

От Общината искат промени в закона за движение по пътищата, които да позволят на общините да финансират поставянето на камери по пътищата в града и закупуване на съвременни устройства за измерване на шума. Освен това искат прехвърлянето на Полигона по пътя за Николово в нейните активи, за да може там да се регламентира провеждането на законни състезания. Становището на Областна администрация по този въпрос е положително и той ще бъде поставен на вниманието на съответните институции в столицата.

Директорът на ОД на МВР Русе Теодор Атанасов заяви, че ресурса на дирекцията е само два контролни екипа нощем, което не е достатъчно. Председателят на Сдружението „Сервиз за качество в автомобилния транспорт” Емил Цветков пък заяви, че по улиците на Русе няма контрол и няма желание за контрол. Според него това е единственият начин за справяне с проблема. Той предложи Сдружението на Общините да поиска промени за увеличаване състава на КООРС.

На работната среща присъстваха и представители на обратната страна-младежи, които организират състезания. Те обаче заявиха, че това което правят e легално и се случва на Полигона, където се вземат мерки за безопасност. Мартин Петров заяви, че гонките в града са дело на комплексари и че той и приятелите му неведнъж са поставяли въпроса за предоставяне на място извън града за техните цели. Той смята, че Полигона е добър за такива дрифтове, и че поставянето на камери в града няма да има ефект, защото шофьорите бързо научават местонахождението им. Шумомерите обаче биха свършили работа.

Чуйте какво каза още той.