Мултинационална конференция за политическо изкуство
Мултинационална конференция за политическо изкуство / Darik-Ruse

Международно Дружество „Елиас Канети” ще бъде домакин на мултинационална конференция, посветена на изкуството и политиката под наслов „Край Дунава. Политическият и граждански елемент  на съвременните творци от Дунавския регион”.

В поредица дискусии и литературни четения утре и вдругиден творци от България, Румъния и Австрия ще се опитат да хвърлят светлина върху проблеми като мотивацията за създаването на политическо изкуство в своите държави.

Форумът ще търси отговори на въпросите: Съществува ли платформа за политически мотивирано изкуство? Какво превръща един творец в политически ангажиран творец? Под какъв натиск е или на каква репресия е подложено политическото изкуство в различните страни? При какви условия възниква политическото изкуство? И в крайна сметка дали „Дунавът разделя, разграничава или обединява политически активните творци в тяхната дейност?”.

Организатори и партньори на конференцията са, Международно Дружество „Елиас Канети”, Австрийско посолство, Гьоте институт и Драматичния театър „Сава Огнянов”.