Литературен празник в Русе
Литературен празник в Русе / Дарик Русе

Второто издание на литературния празник "РУСЕ ПИШЕ" ще се проведе днес.  Празникът се организира от Сдружение "Брод", което издава едноименното списание за литература и култура, и сдружението на русенските писатели "Светлоструй", с финансовата подкрепа на Община Русе. Откриването е в 11.00 ч. в Доходното здание. Там през целия ден гражданите ще имат възможност да разгледат и закупят издания на русенски автори.

От 13.00 ч ще започнат презентации на книги издадени през изминалата година, както и ръкописи, които все още очакват своя издател. В следобедните часове ще работи творческото ателие "Жълта перушина", в което ще се включат ученици от русенски училища. В 17.00 часа ще започне представянето на издателството и на списание "Литературни Балкани" и разговор с русенски автори и читатели.

Един от акцентите в тазгодишното издание на празника ще бъде "арт-томболата", по време на която ценителите на литературата ще могат да изтеглят от Кошницата с лирични късметчета най-новите стихотворения на русенски поети. На финала на празника, който според предвижданията трябва да се състои около 18.30 ч, "късметлиите" ще прочетат изтеглените стихотворения и ще получат автограф от авторите.