Културен афиш
Културен афиш / netinfo
Оперно-филхармоничното дружество ще представи днес премиера на операта „Сватбата на Фигаро” от Моцарт. Диригент ще бъде Найден Тодоров, режисьор е Джан Джаноти, сценографията е на Борис Стойнов. Началото е в 19 часа в зала „Опера”. Спектакълът ще бъде представен и в петък.

Следващото представление в афиша на драматичния театър е „Фламбе” от Ханох Левин”, в постановка на Александър Беровски. Той ще се играе в понеделник от 19 часа в камерната зала на Доходното здание.

В петък-10-ти октомври Русенската художествена галерия ще представи експозицията „Четирима майстори на българската живопис”, от фонда на Националната художествена галерия. Послучай 75-тата годишнина от създаването на РХГ ще бъдат подредени и неизвестни творби от фонда на галерията, както и скулптурна инсталация на Диона Уинтър от Великобритания, наречена „Същност”. В петък от 17.30 часа ще бъда представен и мултимедийният спектакъл „Без граници”, с участието на: Габриела Хаджикостова (сценично изпълнение и вокали), Виктор Тот (саксофон) – Унгария, Николай Иванов (тамбура, клавишни, перкусии и вокали).

В малката изложбена зала свои живописни творби подреди Ралица Арнаудова.

В събота, в рамките на Есенния салон на изкуствата в Русе ще гостува световноизвестният музикант Неко Новела. Концертът му е озаглавен «Една приказка извън Африка» /уърлд мюзик – джаз – фънк – самба - афро-бийт – рок/. Началото е в 19 часа в зала «Опера»