/ netinfo

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Хърватия в Република България Н. Пр. Лйерка Алайбег. На срещата присъства и председателят на гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер“ Трифон Павлов. Поводът за посещението беше обсъждане на възможности за съвместни културни проекти в бъдеще.

ОИЦ популяризира дунавската стратегия с конференция, изложба и детски празник

Г-н Стоилов запозна гостите с инвестиционния профил на Общината и с възможностите за туризъм, забележителностите, предстоящите проекти и историята на града. От своя страна, посланик Алайбег сподели, че е възхитена от архитектурата и инфраструктурата в „малката Виена“, допълвайки, че и Загреб, столицата на Хърватия, бива назовавана с това име.

В края на срещата, г-н Стоилов връчи на Н. Пр. Лйерка Алайбег картина с красив русенски пейзаж, която да напомня на Нейно превъзходителство за посещението й в Дунавската столица на България. След официалната визита, Посланикът имаше възможността да разгледа най-значимите културно-исторически забележителности в града ни.