Катастрофа затрудни движението по пътя Русе-Варна, шофьори на тирове недоволстват
Катастрофа затрудни движението по пътя Русе-Варна, шофьори на тирове недоволстват / Дарик Русе, Искра Георгиева, архив

Шофьори на ТИР-ове, паркирани на изхода на Русе по пътя за Варна се обадиха в редакцията на Дарик, изнервени, че полицията не ги пуска да пътуват, при положение, че температурата според техните термометри вече е паднала на 32 градуса. Изискването е те да изчакат горещините при температури от 35 градуса и нагоре.

Началникът на ОД на МВР Русе комисар Светослав Първанов коментира за Дарик, че шофьорите нямат основание да недоволстват от органите на реда. Задължение на пътна инфраструктура е да изпрати данни за температурата до полицията, от където да издадат заповед за пропускане на тежкотоварните автомобили. А понякога замерените от шофьорите градуси в кабините им се разминават с тези, взети от НИМХ, коментира още Първанов.

Той добави, че проблемът може да се дължи и на катастрофа по пътя Русе-Варна, която е наложила спиране на движението. Около с. Бъзън са се сблъскали ТИР със силистренска регистрация, пълен с 20 тона арматурно желязо на кангали и лек автомобил Фолксваген, в който са пътували чуждестранни граждани. Жертви и пострадали няма, но товарът е бил разпилян по пътното платно, което е създало сериозни затруднения на пътуващите.