/ netinfo
Приемът на кандидат-студенти в Русенския университет през следващата академична година е в 49 специалности от 23 професионални направления. Първата възможност за полагане на кандидатстудентски изпит за прием е от 9:00 часа на 26 януари.

Слави Георгиев е Студент на годината за 2018 г.

Предварителната сесия ще се провежда от 9:00 часа в седем съботни дни, по следния график: 9 и 23 февруари, 9 и 23 март, и 6 и 20 април. Изпитите са под формата на тест с обща и специална част. Общата част съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура, а специалната част обхваща 40 въпроса в области по избор: български език, история на България, общотехническа подготовка, математика, информатика и информационни технологии, икономическа география на България, биология, химия.

За кандидатите, които не се чувстват достатъчно уверени в знанията си, Центърът за продължаващо обучение към Русенския университет организира курсове за подготовка по биология и български език. Те се  водят от висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен опит.

Преподаватели от Русенския университет преподават рехабилитационно инженерство на колеги в Газа

Кандидатите могат да подадат заявки за участие на място в сектор Прием на нови студенти в централния корпус на университета, стая 1.322b или онлайн на адрес https://online.uni-ruse.bg/ до 2 дни преди определената дата. Изпитите ще се провеждат в Русе, Силистра, Разград и Видин.

Кандидатите, които за пръв път влизат в онлайн системата, трябва да си направят регистрация с лични данни и валиден адрес на електронна поща, на който ще се изпращат съобщенията от Русенския университет. Входът в портала за онлайн кандидатстване става чрез въвеждане на същия имейл и парола. След регистрацията кандидатите имат избор дали ще подават документи или ще се регистрират за предварителни изпити.

Чуждестранни студенти се запознаха с българските традиции в навечерието на Коледа

Младежите, които все още не са завършили средното си образование, също могат да се запишат за предварителните изпити, за да участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места в университета.