/ Русенски университет
На 17 декември се проведе заключителния етап на конкурса “Студент на годината 2018”, организиран от Националното представителство на студентските съвети. Церемонията, която се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, се състоя в Националния дворец на културата.

Преподаватели от Русенския университет преподават рехабилитационно инженерство на колеги в Газа

По време на церемонията бяха наградени 15 изявени студенти от всички области на висшето образование. В категория „Природни науки, математика и информатика“ за Студентна годината беше обявен студента от Русенския университет “Ангел Кънчев” – Слави Георгиев.

Слави Георгиев е магистър в специалност “Математическо моделиране в инженерството”. Завършил е бакалавърска степен в специалност „Финансова математика“ с червена диплома и като първенец на випуска.

Чуждестранни студенти се запознаха с българските традиции в навечерието на Коледа

Ежегодно публикува доклади в Студентската научна сесия, а в момента работи по статия за публикуване в журнал с импакт-фактор. Има множество отличия от участия в олимпиади по компютърна математика, информатика и финансова математика.

През 2018 г. е награден с грамота за високи постижения и принос в издигането на името и престижа на Русенски университет „Ангел Кънчев“ . В церемонията взе участие и Станимир Бояджиев, Председател на Студентския съвет и член на Изпълнителния съвет на НПСС, който връчи наградата на Студента на годината в категория “Правни науки”.

Русенският университет получи Знак за качество за работата си по програма Еразъм+

Сред специалните гости на събитието бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която връчи наградата “Студент на годината”, вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на парламентарната Комисия по образование и науката Милена Дамянова, депутати, представители на изпълнителната власт, на академичната общност и на бизнеса.

Наградите “Студент на годината” се връчват за 12-ти пореден път на най-активните студенти в България. Победителите в различните категории са излъчени от жури, което включва експерти в различните области на образованието, представители на МОН и други министерства, Съвета на ректорите, представителина партньорски НПО организации и представители на бизнеса.

Целта на конкурса е всяка година да бъдат удостоени студенти от различни области на Висшето образование за постигнати от тях значими резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.