/ Областна администрация
В Зала „Русе“ на Историческия музей беше открита изложбата „Артистични признания на двама румънски художници“ - Петра Шербанеску - Тънасе и Михай Некита Буркулец. Инициативата е по повод 22 септември - Ден на независимостта на Република България, а нейни организатори са Асоциация „Еврорегион Данубиус“ и Регионалния исторически музей, в рамките на подписаното споразумение за сътрудничество между споменатите институции, като в същото време експозицията е под патронажа на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров.

Една от картините в изложбата
Областна администрация

От негово име беше връчен поздравителен адрес на организаторите, в който се казва: „…Изключително радостен съм, че жителите на Русенска област имат възможността да се докоснат за пореден път до културата на северната ни съседка и да опознаят отблизо нейните детайли! Вярвам, че именно подобен тип начинания стоят в основата на европейската интеграция и нейното развитие!

Владимир Ангелов с юбилейна изложба на "Борисова" 6

Използвам повода, за да засвидетелствам още веднъж уважението си към Вас за последователността и професионализма, с които работите за обогатяването на трансграничното сътрудничество между България и Румъния!...“

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов. На откриването присъстваха още представители на културни и образователни институции от региона и от Румъния, както и директорът на Гюргевския музей г-н Йонел Мускалу. Изложбата ще остане в Русе до 25 септември.