Фотоконкурс Зрънце любов във вашия обектив обяви БДЗП
Фотоконкурс Зрънце любов във вашия обектив обяви БДЗП / снимка:БДЗП

Фотоконкурс на тема „Зрънце любов във вашия обектив” обявява Българско дружество за защита на птиците. Конкурсът се провежда в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”, чието начало бе поставено през декември. Стартът на кампанията бе даден с изработването и поставянето на хранилки за онези малки и не толкова малки пернати, които остават близо до нас през зимата. Това са птици, които всички познаваме – синигерите, врабчетата, кълвачите, червеношийките и сойките. Оцеляването им през студените месеци от годината е трудно, особено когато падне сняг.

Сега организаторите искат да видят снимки от стотиците хранилки, поставени в цялата храна. Затова е ред на всички, които обичат да поглеждат през обектива на фотокамерата да я вземат в ръце и да запечатат вълнуващи и красиви моменти от посещението на крилатите обитатели на парковете у нас на местата със специално поставени за тях семенца.

За участие във фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” се допускат снимки  от подхранването на дивите птици през зимата в най-широк смисъл. Всеки любител или професионален фотограф може да участва с до три снимки. Фотосите задължително трябва да са направени в България и да не са участвали в друг конкурс. Крайният срок за изпращане на снимките е 15 февруари 2013 г.

Жури от представители на Българско дружество за защита на птиците, ФотоСинтезис, фоторепортер от вестник Дневник и утвърден орнитолог ще отличи победителите във фотоконкурса.

Наградените снимки и най-добрите участвали в конкурса ще станат част от изложба, която ще бъде показана на няколко места в страната. Подробности за фотоконкурса, както и условията за участие в него може да бъдат намерени на страницата на БДЗП на адрес: http://bspb.org/show/2551-33, както и в профила в социалната мрежа facebook – Българско дружество за защита на птиците: https://www.facebook.com/BSPBirds?ref=hl.