Фолк певицата ДесиСлава ще пее ария в Русе
Фолк певицата ДесиСлава ще пее ария в Русе / Дарик Русе

Фолк певицата ДесиСлава ще пее в Русе ария от мюзикъла „Котките”. Новината съобщи в интервю за Дарик директорът на театъра Рашко Младенов. ДесиСлава ще участва в съвместен спектакъл на Операта и драматичния театър, който ще бъде на 5 май, ден преди празника на Русе. Идеята се родила в приятелски разговори между Рашко Младенов и директора на Операта Найден Тодоров. В концерта ще участва и актьорът Ицках Финци.

Директорът на театъра съобщи още, че е уговорил Камен Донев да постави пиеса на русенска сцена през юни. Преди това в спектакъл на театъра ще видим актьора Христо Гърбов. Той ще участва във „Вечеря за глупаци” от Франсис Вебер, на която Рашко Младенов е режисьор. През септември очакваме да дойде Армен Джигарханян, потвърди още веднъж шефът на театралите. Същия месец русенската трупа ще участва в "Аполония" със спектакъла на Деси Шпатова "Конструкция на освободеното въображение" по Йожен Йонеско.

27 март - Денят на театъра, русенските театрали ще отпразнуват заедно с артистите на Операта и Кукления театър във Военния клуб.