ФК Дунав си намери генерален спонсор
ФК Дунав си намери генерален спонсор / netinfo
Днес бе постигната договореност между ръководството на футболен клуб „Дунав” и фирма „Бетон интелект” – София, съгласно която столичната фирма поема ангажимента да бъде генерален спонсор на русенския тим до юни 2011 година.

Президентът на фирмата Христо Христов заяви своята готовност да подкрепя финансово ФК „ДУНАВ” с цел създаване на жизнеспособен отбор, който да бъде в състояние не просто да атакува „А” професионалната група, а и да заеме достойно място в елита. Според договора столичната фирма ще поеме значителна част от разходната част в бюджета на ФК „Дунав”, срещу което клубът ще предостави само реклама. Христов декларира, че няма да оказва никакъв натиск върху спортно-техническото ръководство на отбора. Желанието му е единствено Общината и занапред да продължи да помага на отбора. По настояване на управителния съвет на клуба специално внимание занапред ще бъде отделено занапред на детско-юношеската школа на ФК „Дунав”.

Христо Христов е 30-годишен бизнесмен, който има присъствие и в туристическия бранш в България. Той е член на националното ръководство на българския фен-клуб на английския „Тотнъм”.