Експерти от РИОСВ засаждат дървета в Деня на земята
Експерти от РИОСВ засаждат дървета в Деня на земята / dariknews, архив

Денят на Земята - 22 април, е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора.  Идеята, която свързва хората на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда.

За първи път 22 април се чества като Ден на Земята през 1970 година в САЩ и Канада. През  1990 година, започва да се чества като международен, а от 1993 година се отбелязва и в България.

Темата на кампанията през 2016 г. е „Дървета за планетата Земя. Нека ги засадим.”.

Да бъде увеличен броя на дърветата по света, е първата от 5-те водещи цели, които се предприемат, със стартирането на обратното броене в чест на предстоящата 50-та годишнина. Сами по себе си и заедно, тези инициативи ще окажат значимо и измеримо въздействие върху Земята, и ще послужат като основа за осигуряване на по-чиста, по-здравословна и по-устойчива планета за всички нас.

РИОСВ-Русе ще отбележи Деня на Земята със следните инициативи:

  • 22.04.2016 г., 11.30 ч. – Експерти на РИОСВ-Русе ще засадят храсти в двора на ОУ „Иван Вадов“ гр. Русе съвместно с ученици от клуб „Екология“, с ръководител Вероника Алексиева;
  • 22.04.2016 г., 12.30 ч. – Ученици от III в клас на СОУ Йодран Йовков“ в гр. Русе ще посетят Информационния център на РИОСВ-Русе по повод Деня на Земята.