Еггед БГ раздава подаръци в автобуси и тролеи за първия учебен ден
Еггед БГ раздава подаръци в автобуси и тролеи за първия учебен ден / netinfo

По случай началото на учебната година ЕГГЕД БГ ще подари на малчуганите тетрадки, скицници, химикалки и моливи. Всички ученици, които ще се возят в градския транспорт в Русе на 15-ти септември, ще получат своя подарък. Празничната атмосфера за началото на учебната година ще цари както в училищата, така и във всички превозни средства на Градски транспорт ООД по линиите 13, 24, 27, 29, 9,2. Заедно с билетчето контрольорите по тези линии ще раздават и ученическите аксесоари.

Акцията по раздаване на подаръци е организирана от ЕГГЕД БГ, но за осъществяването й помагат и служителите на Градски транспортООД. Началото на учебната година може да се приеме и като начало на новото дружество ЕГГЕД Русе. Само преди няколко дни общинските съветници одобриха текста на акционерното споразумение за смесеното дружество. В договора за партньорство ясно са определени задълженията и гаранциите за всяка от страните, като целта на партньорите е осигуряването на по-качествена услуга по превоз в градския тролейбусен транспорт.

След 14 дни ще се състои подписването на тристранния договор за прехвърляне на дейността на Градски транспорт ЕООД в ЕГГЕД Русе, а до месец се очаква ЕГГЕД Русе да започне да оперира ефективно. Новите тролеи ще бъдат пуснати в експлоатация непосредствено след приключване на всички юридически подробности.