Борисов откри нова детска градина в кв. Дружба 3
Борисов откри нова детска градина в кв. Дружба 3 / netinfo
Борисов откри нова детска градина в кв. "Дружба" 3
74546
Борисов откри нова детска градина в кв. "Дружба" 3
  • Борисов откри нова детска градина в кв. "Дружба" 3

Нашата политика винаги е била да се раждат повече деца, да бъдат гледани и възпитавани по-добре, каза Бойко Борисов при откриване на нова детска градина в Русе. Лидерът на ГЕРБ заяви, че на практика с откриването на нови детски градини, които преди две години са били проектирани и финансирани целево, се решава проблема с местата в забавачниците. Бойко Борисов, кметът на Русе Пламен Стоилов и директорът на ОДЗ „Снежанка” Екатерина Иванова прерязаха лентата на новата сграда на обединеното детско заведение. Филиал „Снежанка – 2” се намира до блок 4 в кв. „Дружба – 3” и наесен ще посрещне първите 100 малчугани на възраст от 3 до 7 години. Той е изграден със средства от Община Русе, получени с целево финансиране от МФ през 2012 година в размер на 1 666 666 лв. без ДДС.

 

В Русе Борисов коментира и изказване на председателя на БСП Михаил Миков по-рано днес, че ГЕРБ има вина за забавянето на строежа на Дунав мост 2. Лидерът на ГЕРБ заяви, че е заварил абсолютно провален проект.

„За Мишо Миков ще ви моля да ме питате, ако е казал нещо преди 09.00 часа, че в следобедните часове коментарите ми са излишни. Помните на Дунав мост 2, както и на АЕЦ-Белене имаше не три, а четири първи копки. Когато аз отидох на Дунав мост 2 във Видин, ви показах четири стърчащи колони. Абсолютно провален проект. Тогава поканих румънския премиер заедно с еврокомисарите от Румъния и България, отидохме при Барозу, молихме се както Никифор не се е молил навремето на Ахелой, и накрая, слава на президента Барозу, удължи ни с една година срока и знаете, че комисар Хаан последно беше казал, ако мога да мина пеша, ти осребрявам фактурата. И ние го прекарахме с джипката, тогава дойде и другият премиер на Румъния Виктор Понта”, заяви Бойко Борисов.

Борисов счита, че основният им политически опонент БСП се държи непрофесионално.

„Днес пак чух за „Южен поток”, че БСП щели да бъдат за строежа му по европейски правила. Те го спряха във всичките му части. Аз ви обяснявах и за финансите за какво състоянието са, парите, които трябва да се извадят от резерва, за да се разплатят. Те не излизат да отговорят по различните детайли, а казват, че не е необходимо и всичко си е добре. Несериозна работа”, каза още Бойко Борисов.