Бойко Борисов
Бойко Борисов / netinfo
Борисов: Коалицията е страстна, но изпълнява програмата
98354
Борисов: Коалицията е страстна, но изпълнява програмата
  • Борисов: Коалицията е страстна, но изпълнява програмата
Слуховете за предсрочни избори са преувеличени. Имаме коалиционно споразумение с Обединените патриоти, което се изпълнява. Общата ни програма също се изпълнява“ - това заяви премиерът Бойко Борисов.

Той беше в Бяла, Русенско, където откри новопостроената църква Свети великомъченик Пантелеймон. На церемонията присъства и Негово Светейшество българският патриарх Неофит. Църквата е първа, която се строи от основи в общинския център Бяла и прилежащите две села.
 
Политически страсти преди края на сезона

Оттук нататък всеки, който иска нещо извън коалиционното споразумение, първо ще трябва да мине през председателския съвет и чак след това ще бъде пращано на парламентарните групи, за да няма разминаване. Така премиерът Бойко Борисов се надява да потуши напрежението, което се създаде в управляващата коалиция през последните дни.
 
Според Борисов в момента безработицата в страната е най-ниска, а българи се връщат от чужбина. Той изрази убеждение, че скоро заплатите ще започнат да растат и в частния сектор, само така работодателите ще могат да задържат добрите работници. Изминалия политически сезон премиерът оцени като успешен, като единственият му упрек бяха личните нападки.

Сидеров твърди, че Валентин Касабов го бутнал

Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството“, коментира министър-председателят в Бяла. Премиерът посочи, че народните представители са свършили много работа през изминалия политически сезон.

„По важни теми, по които съм настоявал да имаме консенсус – успяхме“, каза още Бойко Борисов и посочи като пример постигането на съгласие между всички парламентарни групи по темата за миграцията.

Премиерът Борисов подчерта усилията на правителството в образователния сектор. Той посочи повишаването на учителските заплати и мерките за приобщаването на отпадналите от образователната система, като фактори за развитие в дългосрочен план.

Борисов: Коалицията е стабилна

„Никога толкова пари за деца, училища, църкви, за заплати, за инфраструктура не са се отделяли.
В момента имаме най-ниска безработица, има хора, които вече се връщат от чужбина и съм убеден, че заплатите ще растат и в частния сектор“, каза министър-председателят.

Министър-председателят Бойко Борисов откри новопостроеният храм „Свети Пантелеймон“ в град Бяла. Той присъства на освещаването на църквата в града, за чието строителство правителството е отпуснало 55 000 лева. Русенският митрополит Наум отслужи Света литургия при откриването на църквата, като след това заедно с премиера Борисов откриха паметна плоча в чест на дарителите.

Сидеров отправи критики към Симеонов (ВИДЕО)

„Няма по-силно от вярата в Господ, колкото и да строим нови църкви, те никога няма да са достатъчни. Полагаме огромно старание и не само за храмовете, но и за пространствата около тях.

Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други“, каза министър-председателят. Борисов допълни, че правителството отпуска стотици хиляди левове за ремонт, реставрация и изграждане на нови православни храмове. Кметът на Бяла Димитър Славов поясни, че това е първата построена църква от 100 години насам в общината.