/ БГНЕС
Политически страсти преди края на сезона
98345
Политически страсти преди края на сезона
  • Политически страсти преди края на сезона
Напрежението между партньорите в патриотичната коалиция ескалира ден преди края на летния политически сезон. Вербален сблъсък между Волен Сидеров и Валентин Касабов в парламента предизвика премиерът Бойко Борисов да свика спешно коалиционния съвет. След срещата на всички партньори в управлението Борисов обяви, че кабинетът е стабилен.
 
Дни наред напрежението между партньорите в Обединени патриоти клокочи. Волен Сидеров и представители на НФСБ си размениха злостни реплики през медиите. Симеонов обвини Сидеров в лобизъм заради ред законодателни инициативи, последната от която свързана с поправка в Закона за приватизация, която освобождава купувачи на предприятия от задължения по приватизационни договори. Изменението беше внесено като предложение от депутати от Обединени патриоти.
 

БГНЕС


Волен Сидеров твърди, че Валентин Касабов го бутнал

Сидеров от своя страна изтъкна, че Симеонов не си върши работата като вицепремиер. Днес лидерът на "Атака" обвини съпартиеца на Симеонов Валентин Касабов, че го е бутнал в стаята на обединени патриоти в парламента, но той запазил самообладание, въпреки че е можел да отвърне подобаващо на Валентин Касабов. 
 
"Точно за пет секунди ще бъде в състояние на нокаут и нокдаун", закани се Сидеров. След коалиционния съвет обаче той замени агресивния тон със смирено говорене. "Аз не съм разрушител. Всеки от нас трябва да се обърне към себе си, така казва не българския, а истинския Конфуций", каза лидерът на "Атака".
 

БГНЕС


Премиерът Борисов: Коалицията е стабилна

Минисър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че коалицията е стабилна. "Всички ние признахме, когато сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани", коментира той.
 

БГНЕС


Коалиционните партньори са убедени, че ако се разформирова кабинетът, ще настъпи хаос. Красимир Каракачанов също увери, че коалицията ще продължи да работи. "Искам да успокоя депутатите от БСП, че правителството е стабилно, да си правят сили и да събират сили за новия сезон от септември нататък", коментира Каракачанов.
 
Безмълвен на брифинг след коалиционния съвет остана Валери Симеонов.