Пореден ден на разпри в редиците на Обединените патриоти  - този път дори се стигна до физически сблъсък. Депутатът от НФСБ Валентин Касабов бутнал лидера на Атака Волен Сидеров в стаята на парламентарната група. Това потвърди Сидеров пред журналисти.
 
Сидеров отправи критики към Симеонов (ВИДЕО)

Запитан какво е причината,
Сидеров каза, че според него Касабов е изнервен и се държи неадекватно. "Той вчера говори някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата. Аз съм председател на групата, избран от цялата група, включително от него. Ако той не ме смята за такъв, да напусне, да отиде някъде другаде, да си намери друг председател. Но аз юридически, формално и всякак съм председателя на тази група", каза председателят на ПГ на Обединените патриоти. Той сподели, че приема Касабов като "рупор на Валери Симеонов, не като самостоятелно лице". "Той няма капацитет за самостоятелна интелектуална дейност, можем да го наречем повелителя на тахтабите с една дума. Но той говори, а през него говори Симеонов", убеден е Сидеров.
 
След критиките на Сидеров към Симеонов НФСБ отговори

"Аз ако искам да го бутна, точно за пет секунди ще бъде в нокдаун и нокаут", твърди Сидеров и подчерта, че не иска да го прави. "За мен той е болен човек", допълни лидерът на Атака по адрес на Касабов.

Депутатът от НФСБ Валентин Касабов отрече да е бутал лидера на Атака. 

Премиерът Борисов: Коалицията е стабилна

По-късно бе свикан коалиционният съвет на управлаващите. След него премиерът Борисов и лидерите на Обединените патриоти обявиха, че управляващата коалиция е стабилна, неразбирателствата са изгладени, а в бъдеще проблемите ще се решават с консенсус и без медиен шум.