Бедствено положение в Русе, Ветово и Сливо поле
Бедствено положение в Русе, Ветово и Сливо поле / netinfo
Бедствено положение е обявено в общините Русе, Ветово и Сливо поле. Заради обилните снеговалежи през последните две денонощия обстановка в Русенска област е изключително усложнена. Продължава да вали сняг, духа вятър.

Със заповед на кмета Божидар Йотов е спряно движението на превозни средства на територията на Русе, с изключение на специализирания и обществен транспорт. Пътят Русе – Бяла е проходим при зимни условия, движението става задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Спазването на ограниченията се контролира от полицейски екипи на изхода на Русе и в района на гр. Бяла.

Затворени са пътищата: Русе – Разград, Русе – Силистра, Русе – Кубрат. Затворени са също направленията от Русе към с. Николово и с. Басарбово. Непроходими са пътищата в общините Ветово и Сливо поле.

Цяла нощ е продължила работата по евакуиране на хората от закъсалите автомобили по пътя Русе – Разград. Около 100 румънски граждани с колите им са били съпроводени от района на с. Писанец до Дунав мост.

При вече създалата се обстановка, предвид метеорологичните прогнози за продължаващи снеговалежи и силен вятър не се очаква скоро да бъдат отворени пътищата към Разград и Силистра. Препоръчваме на гражданите да не предприемат пътувания по тези направления.