/ Агенция "Митници"
Голямо количество цигари откриха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на товарен микробус в района на Дунав мост при Русе в последните дни на март. Шофьорът - български гражданин, пътуващ за Белгия, заявил, че пренася цигари в количество за лично потребление.

Задържаха 7200 л спирт в консерви, опаковани като кокосово мляко

В хода на митническата проверка зад дървени плоскости на стените на товарното помещение на микробуса митническите служители открили кутии с цигари с български бандерол от разнообразни видове и марки. Общото количество превозвани цигари е 18 000 къса или 900 кутии.

Близо 3 млн. стикери, наподобяващи украински акцизни бандероли, откриха митнически служители

Акцизните стоки, освободени за потребление на територията на страната, следва да се превозват за друга държава - членка на ЕС с опростен придружителен документ съгласно чл. 76а, ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. В рамките на проверката за превозваните укрити зад ламперията цигари такъв документ не е представен.

Съставен е акт за установяване на административно нарушение. Само през първите три месеца на годината, на двата моста над река Дунав при Русе и Видин митническите служители са пресекли 26 опита за пренос на цигари без документи по ЗАДС, с общо количество над 444 260 къса, повечето от които с български бандерол.