65-годишна жена пострада при пожар в Глоджево
65-годишна жена пострада при пожар в Глоджево / netinfo
65-годишна жена е леко пострадала при пожар в гр. Глоджево днес. Инцидентът е възникнал около обед, когато пламнала стопанска постройка на ул. “Ивайло”. Екип от пожарната във Ветово установил, че огънят е обхванал покривната конструкция на сградата, а в близост е имало две къщи долепени една до друга.

Стопанката на постройката се почувствала зле от вдишания дим и уплахата и била откарана в русенската болница. Настанена е, без опасност за живота. Огнеборците успели да предодвратят разпространението на пожара към жилищните сгради. Изгоряла е около 50 квадрата покривна конструкция, врати, прозорци и бали с люцерна. Причината за пламването на огъня са запалени от жената отпадъци в близост до стопанската постройка.

Още два пожара гасиха този следобед пожарникарите. По сигнал за запалени сухи треви в близост до бл. 206 в жк “Чародейка” е изпратен екип от Първа РС ПБЗН, а пожарникарите от Две могили са отишли да гасят запалено нерегламентирано сметище в близост до кошара в землището на с. Екзарх Йосиф.