4 сигнала на 112 вдигнаха на крак Гражданска защита
4 сигнала на 112 вдигнаха на крак Гражданска защита / netinfo

Сигнал за изсъхнало голямо дърво с опасност от падане е подаден на тел. 112. То се намира на на ул. “Болярска” № 22. Екип на Гражданска защита е установил на място, че дървото трябва да бъде премахнато с тежка техника, за което са дадени предписания на общината.

Спасителна група е реагирала и на друг сигнал- за навлязъл рояк пчели в кран, собственост на фирма „Интерком груп“, в района на КТМ. Пчелите са унищожени, пострадали няма.

Вчера вечерта гражданин е сигнализирал на 112 за усетена силна миризма на ацетон в района на бул. „Трети Март”, под „Сарайския мост”. Специалисти от териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации е извършила контролни измервания в района, но не е констатирала превишение на вредни емисии в атмосферата. Взета е проба от водите на реката и е уведомена регионалната екоинспекция.

Отново силна миризма е вдигнала на крак Гражданска защита тази сутрин и в района на ул. „Студентска” № 1. Контролните измервания не са констатирали превишение на вредни емисии в атмосферата.