/ Община Разград
Служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ започнаха поставяне на градска украса в Разград за традиционния български празник Баба Марта, съобщиха от Общината.

Община Разград

В червено-бели цветове вече са „облечени“ няколко дървета в южния парк в жк „Орел“, както и до новопоставената беседка до кръстовището на ул. „Странджа“ и ул. „Велес“.

Беседката е реновирана, тя бе премахната от предходното си местонахождение вследствие на множество сигнали от живеещи наблизо граждани за нарушаване на спокойствието им в късните часове на денонощието, на новото си място обновената беседка бе поставена вчера по искане на жителите на съседните улици, той като в този район няма подобни съоръжения.

Община Разград

Предстои около беседката да бъдат засадени и цветна леха и храстовидна растителност. Като част от първомартенската украса по по-високите части от дърветата ще бъдат поставени и мартеници.

Подобна украса ще има и по ул. „Васил Левски“ и в градинката до прокуратурата Наситена с първомартенска украса ще е и в централната градска част. До паметника на Майстор Манол ще бъдат поставени фигури на Пижо и Пенда, изработени от художника Теодор Даскалов, те ще са обградени от украсени с мартеници дървета.

Община Разград

Мартеници ще се поставят и по Дървото на Европа срещу Съдебната палата, а мостът до Поликлиниката вместо с коледни светлини ще светне в червено-бяла украса. Светещи мартеници ще има и пред сградата на Община Разград. Бяла лястовица ще кацне на червено-бяла арка в градинката до Часовниковата кула.

В продължение на добрата традиция за сътрудничество между ОП“Паркстрой“ и ЦПЛР Център за работа с деца в четвъртък и възпитаниците на школата по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова ще се включат със свои творби в украсяването на града за Баба Марта.

Община Разград

От 14:00 часа на 25 март те ще украсят с изработени от тях мартеници Дървото на Европа и пространството около фигурите на Пижо и Пенда.