Задържаха двама мъже от Разград за трафик на мигранти, съобщиха от полицията.

На 1 март, около 21.30 часа в района на великотърновското село Нацовци полицейски служители спират за проверка автомобил.

Установено е, че в превозното средство се превозват 13 чужди граждани, четирима от които непълнолетни, по първоначални данни афганистанци.

Обвиниха сърбин, превозвал 12 афганистанци на АМ „Тракия“

Незаконните мигранти са отведени в Районно управление-Велико Търново, а водачът на автомобила - 26-годишен мъж от Разград - известен на органите на реда и осъждан, е задържан.

В хода на разследването е установено, че паралелно с автомобила е движел и друг, който също е превозвал незаконно чужденци, но неговият водач успял да избегне проверка.

Веднага след получаване на информацията на територията на ОД на МВР-Разград са организирани постове, в резултат на които в 02.15 часа на 2 март от патрулен екип са спрени и задържани пътуващите двама младежи от Разград на 21 години.

При последвалите съвместни действия на служители от ОД на МВР-Велико Търново и ОД на МВР-Разград задържаните са предадени и конвоирани във Велико Търново.

Събраните материали по случая са докладвани в прокуратурата. Привлечени като обвиняеми са 26-годишният водач на едната кола и 21-годишният шофьор на другата кола, като на по-големия е наложен постоянен арест.