Първи Великденски крос Разград 2014
Първи Великденски крос Разград 2014
Близо 200 любители на бягането ще тичат утре, 27 април, по централните разградски улици. В шестото издание на Великденския крос, организиран от клуб „Зелена стъпка”, са се записали 174 бегачи от близо и далеч.
Стартът е в 10,00 ч. пред паметника на Майстор Манол, ще минат, тичайки по пешеходната зона, ще завият по кръговото в посока Градския парк, 5-километровата отсечка включва и бягане в парка, връщането е покрай Часовниковата кула, включва и още една разградска забележителност – Момина чешма. По този маршрут са се записали да минат 104 човека, а в щафетата, всеки от петте поста от която е по 1 км., са се записали 70 човека.
Бегачите са от цялата страна, има и представител на Турция, както и на Португалия – кинезитерапевтът на „Лудогорец” Марко Алвес, чиито деца също ще бягат, но в щафетата. Синът му Рафаел е сред двамата най-малки участници – на 7 години, в друга от щафетите е 7-годишната Ния от Разград, а по индивидуалното трасе ще се пусне 7-годишният Данаил от Пловдив. Най-възрастният участник е на 62 години, това е Христо Метев от Русе.
По традиция всички участници ще имат шанс да спечелят и награда от томболата, един от призовете е футболна топка с автографи на футболистите от „Лудогорец”. Награждаването и тегленето на томболата е насрочено за 11,00 ч.