Условни присъди за убийство - възмутени близки на жертва на побой търсят справедливост. Случаят е от Разград, предава NOVA.

Преди две години 46-годишен мъж и синът му били нападнати от петима младежи на възраст между 18 и 20 години. По-късно мъжът починал в болницата. Окръжният съд в Разград призна за виновни петимата мъже, причинили по непредпазливост смърт и им наложи условно наказание. 

Четири деца пребиха до смърт мъж във Видинско

По думите на сина на убития - Тихомир Михалев, група от 4-5 човека отиват при тях и започват да го бият. Те не се познават. Тихомир твърди, че боят започва безпричинно. 

Бащата не остава безучастен. Той се опитва да разтърве младежите, така попада между ударите. “Удряха го с юмруци и ритници”, спомня си Тихомир. Познат на бащата и сина, който е с тях по това време, но не е пострадал, звъни на “Спешна помощ”.

Вследствие на ударите мъжът е със спукан череп и два хематома. Петимата младежи са признали за побоя. Те обаче са на свобода. Минали са по съкратена съдебна процедура. Изразили са съжаление, затова са с условна присъда от 2 години. 

Сестрата Павлина и съпругата - Минка, искат справедливост за убития мъж. “Искаме ефективна присъда. Не може за убийство на човек да дадат условна и то само 2 години”, категорична е Павлина. Аргументите са, че момчетата са с чисто съдебно минало и са млади. Близките на убития са категорични - ще обжалват. 
nova.bg