Велеслав Тачев – в Топ 6 на България по спелуване
Велеслав Тачев – в Топ 6 на България по спелуване / Фейсбук

Седмокласникът от ОУ“Васил Левски“-Разград Велеслав Тачев се класира в шестицата на националното състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“.

Състезанието се проведе днес в столичния хотел „Хилтън“. В него са участвали 30 тийнейджъри от цялата страна, след като са победили в училищни и регионални кръгове на състезанието, избрани са сред 6400 деца от 4 до 7 клас. Надпреварата е преминала в три кръга, като в последния децата е трябвало да покажат как се пишат непознати за тях думи, а не предварително подготвени.

В Разградско състезанието се провежда за трета година, за пръв път обаче разградчанин достигна до финал. Велеслав Тачев е на шесто място, негова учителка по английски е Цветанка Пенчева.

Велеслав Тачев  в Топ 6 на България по спелуване
netinfo

Победител в състезанието е Катерина Йорданова от София, на второ място е момиче от Севлиево, а трети – представител на Дулово. състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.