/ iStock/Getty Images
Проектобюджетът на община Исперих за 2020 година е 24 724 184 лева. От тях 15 942 275 лв. са за дейности държавна отговорност, а 8 781 909 лв. - за общинска, съобщиха от Общината.

Съветниците в парламентите в Исперих, Завет и Кубрат положиха клетва

Кметът на общината Белгин Шукри и екипът му са представили пред обществеността рамката на финансовия документ. Приоритет за нас е подобряването на пътната инфраструктура в града и в селата, коментирал кметът.

В бюджета за тази година са заложени 3 058 165 лв. за текущи и основни ремонти на най-натоварените и компрометирани пътни участъци в града и в селата, което е 80,5 процента от общата капиталова рамка.

На публичното обсъждане на бюджета било посочено още, че двойно увеличен е разходът, спрямо предходната година, за овладяване популацията на бездомните кучета. Увеличени са също средствата за подпомагане дейността на спортните клубове за 2020 година, които в така заложената рамка възлизат на 70 000 лева.

Голям интерес предизвика публичното обсъждане на бюджет 2020 г. в Разград (СНИМКИ)

В бюджета са предвидени средства за награждаване на граждани, имащи специални заслуги към града, за подпомагане на социално слаби семейства и студенти, на бездетни семейства за "Инвитро" процедури, както и за подпомагане дейността на пенсионерските клубове и религиозните храмове.

Постъпилите въпроси и предложения от присъстващите били обсъдени и взети под внимание от общинското ръководство.