/ Община Разград
Заместник-кметът Милена Орешкова бе гост на откриването на Кандидатстудентска борса в Разград, съобщиха от Общината.

Община Разград

Събитието се организира от Регионалното управление на образованието в Разград и Община Разград, която предостави безвъзмездно за ползване фоайето на Общинския културен център. В организацията участва и ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград.

Нови елементи включва украсата на Разград за Баба Марта

В програмата на откриването участваха и възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца - Пламена Петрова и Никол Антонова от класа по поп пеене и мажоретки от Градския мажоретен състав.

Община Разград

Кандидатстудентска борса в Разград се провежда за втора поредна година, 18 висши учебни заведения представят своите специалности пред зрелостниците от Разградско. Между 60 и 70% от тях продължават образоването си в страната или в чужбина, съобщи началникът на РУО-Разград Ангел Петков.

Община Разград

Той припомни, че целта на събитието е да се запознаят кандидат-студентите с възможностите за продължаване на образованието им, условията за кандидатстване, за обучение и реализация след завършване на висше образование, да направят разумен избор и да получат отлична подготовка за реализацията си.

Община Разград

Кандидатстудентската борса ще бъде отворена и утре, 26 февруари, от 10:00 до 14:00 часа. Гости на откриването бяха и заместник областният управител Евгени Драганов и директорите на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева и на ЦПЛР ЦРД Даниела Куртева.