полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Три нарушения по пътищата на Лудогорието са засекли служители на реда от ОДМВР-Разград през последните 24 часа. Те са свързани с дрога и алкохол.
От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че 23-годишен младеж е хванат да шофира след употреба на наркотични вещества. Управляваният от него лек автомобил „Пежо“ е спрян за проверка около 00.00 часа на 22 юни по улица „Свети Климент“ в Разград. Пробата на шофьора с „Drug check“ реагирала положително на марихуана. Той отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.
Пиян водач е засечен при полицейска проверка в Разград. Около 15.30 часа на 21 юни по улица „Перистър“ е спрян „Хюндай Санта Фе“, управляван от 31-годишен мъж. Пробата му с дрегер отчела 1,72 промила. Предоставил е и кръвна проба за медицинско изследване. Шофьорът е задържан, а по случая е образувано бързо производство.
23-годишен младеж е спрян за проверка на 21 юни по улица "Алеко Константинов“ в Исперих. При личен обиск в десния джоб на панталоните му е намерено пликче с тревиста суха маса, която при тестване реагира положително на канабис. Лицето не е криминално проявено. Задържано е в РУ-Исперих. Води се досъдебно производство.