Десните съветници: Борисов да се разходи из „Орел“ и да разпореди проверка на проекта
Десните съветници: Борисов да се разходи из „Орел“ и да разпореди проверка на проекта / Радка Минчева
Трима от десните съветници в Общински съвет-Разград призоваха министър-председателя Бойко Борисов при посещението си в Разград утре, 2 юли, да се ограничава само около мястото, предвидено в официалната му програма, а да се разходи и в други части на „Орел“ и, ако не му хареса какво е направено, да разпореди проверка на проекта.
Милена Орешкова, Джипо Джипов и Иво Димитров припомниха в медийни публикации хронологията на реализацията на проекта „Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел“. Те алармираха, че в обществените поръчки се въвежда субективен критерий, още преди две години, наскоро това бе потвърдено и от Управляващия орган на програмата и от първа съдебна инстанция – Административен съд-Разград. Две години по-късно те отговориха и на твърдение на кмета на Разград д-р Валентин Василев, че разградчани няма да платят и стотинка за реализацията на проекта, всъщност по думите на десните съветници ще платят 600 000 лв., колкото са финансовите корекции за нередностите по провеждане на обществените поръчки.
Орешкова, Джипов и Димитров акцентираха и на качеството и количеството на изпълнение на дейностите по проекта. По сигнали от граждани те са събрали в таблица заложените дейности по проекта и са маркирали с „да“ и „не“ кое е изпълнено, на пръв поглед „не“-тата са около една трета, а датата, до която трябва да е приключил проектът е 16 юли. Тримата съветници коментираха и качеството на озеленяването, сравнявайки го с далеч по-добре изглеждащи тераси и дворове в частни имоти в града, оформени от любители, а не от професионалисти. Орешкова постави и въпроса за тротоара, който води към училището, на което е директор – ОУ“Ив.С.Тургенев“. Той е разкопан през януари и към момента не е възстановен, от кореспонденцията на Орешкова с общинската управа става ясно, че тротоарът няма да бъде възстановен, а е предвидено изграждането на алтернативна пешеходна настилка от северната страна на същата улица.
Апелът към премиера отправи Милена Орешкова, като бивш общински лидер на ГЕРБ тя призова Борисов из обектите за интервенция, предвидени в програмата му, да се разходи и и по детските площадки и тротоари в останалата част от „Орел“, да разгледа направеното в квартала и след това да разпореди проверка на проекта.

Десните съветници: Борисов да се разходи из Орел и да разпореди проверка на проекта
Радка Минчева

Десните съветници: Борисов да се разходи из Орел и да разпореди проверка на проекта
Радка Минчева