Дерменджиев даде добра оценка на играчите си
Дерменджиев даде добра оценка на играчите си / netinfo
Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде добра оценка на играчите си след успеха над ЦСКА с 2:0 в мача от 26-ия кръг на Първа лига. Специалистът заяви още, че „орлите“ са очаквали „червените“ да играят по този начин и добави, че футболът се мери на голове.
„Доволен съм от успеха и играта. Ние такава игра очаквахме и поздравявам играчите за това, че се представиха с този начин на игра“, започна Дерменджиев .
„Ние очаквахме тази игра от ЦСКА, бяхме готови за нея, неутрализирахме добре това, което те искаха да правят. Вкарахме два гола. Аз съм на толкова години и преди това са ме учили, че футболът се играе на голове“.
„Това са подробни анализи, вярно е, че ЦСКА имаше положения през зоната на Минев, но там трябваше и подсигуряване“.
„Още не можем да кажем нищо за Паломино. Имаше остри влизания, но това е футболът, има го, не може без последствия“, добави Дерменджиев.
„Оставаше малко време до края, исках да осигуря тази зона, защото ЦСКА центрираха само топки и затова бе добре да влезе Пластун“, добави още специалистът.
„Аз давам на всички футболисти добра оценка за мача. Ренан се справи с това, което трябваше. Мисля, че в такъв мач пази добре“.
„Ние не сме били под напрежение. Мен ме вълнува това, което се прави на зеления терен. Аз съм треньор и отговарям за спортно-техническата част. Комфортен аванс имаме на върха в класирането, но трудната част сега започва. Сега имаме 10 много отговорни мача и в тях ще влезем много мотивирани“, обяви за финал Дерменджиев.

Отборът на Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 като гост на стадион "Българска армия" в двубой от 26-я кръг на Първа професионална лига. Така разградчани приключиха редовния сезон на върха в класирането с 67 точки, а ЦСКА е на трета позиция с 46 точки.

Двубоят стартира с две по-опасни ситуации за гостите като в 7-ата минута Божидар Чорбаджийски се намеси навреме, а две по-късно Антон Недялков предотврати опасността.

"Червените" пропуснаха добва възможност в 21-ата минута. Рубен Пинто отправи силен удар от дистанция, Ренан дос Сантос спаси, а Фернандо Каранга не успя при добавката.

Малко по-късно атака на ЦСКА бе спряна заради засада на Фернандо Каранга. Телевизионните камери показаха, че засада нямаше.

Козмин Моци с глава реализира след центриране на Вандерсон в 28-ата минута. Домакините претендираха за засада на Моци при удара, който направи резултата 1:0 за Лудогорец. Телевизионните повторения показаха, че засада няма.

Домакините стигнаха до нова добра възможност в 31-ата минута. Кирил Десподов обаче не успя да оправи точен удар и прати топката над вратата на гостите след като получи от Густаво Кулма.

Джонатан Кафу се разписа за 2:0. Марселиньо изведе Вандерсон, който пусна към Кафу в атака за ЦСКА. Домакините отново претендираха за засада на Вандерсон.

След почивката домакините имаха повече възможности, но така и не успяха да реализират, за да намалят пасива си и да търсят изравняване. В 53-ата минута Фернандо Каранга бе изведен добре, но не успя да преодолее вратаря на Ренан дос Сантос, след като получи от Арсенио Нунеш. Само две по-късно при нова опасност пред вратата на Лудогорец, Моци изчисти топката.

Клаудиу Кешеру овладя в предни позиции за Лудогорец в 61-ата минута и пусна към Джонатан Кафу, който обаче се забави и опасността бе предотвратена.

В 72-ата минута след добро влизане на Арсенио Нунеш се откри възможност пред Кевин Меркадо, но отново не падна гол за ЦСКА.

Последният добър шанс за ЦСКА бе в 85-ата минута, когато Кевин Кубемба центрира, но Петрус Бумал отправи неточен удар.

В крайна сметка резултатът остана 2:0 за Лудогорец и шампионите завършиха редовния сезон в Първа лига с успех.

Стартовите състави: 

ЦСКА: Георги Китанов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Рубен Пинто, Фернандо Каранга, Арсенио Нунеш, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Кирил Десподов, Петрус Бумал, Густаво Кулма

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Йодран Минев, Натанаел, Козмин Моци, Хосе Паломино, Лукас Саша, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру